"Technolang" eTwinning projemizin Kasım ayı son webinarı büyük bir katılımla gerçekleşti

 

03.12.2020 405

28 Kasım 2020 Cumartesi akşamı TECHNOLANG adlı eTwinning projemizin yaygınlaştırma ve tanıtım webinarına Türkiye UDS Koordinatörü Mehmet Fatih DÖĞER olmak üzere, İstanbul İl Koordinatörleri Bilge YILMAZ, İlknur GÖZERİ; Diyarbakır İl Koordinatörü Tuğçe ÇAPIK; Bursa İl Koordinatörleri Feride Başak BAŞAR, Uğurcan ÖLMEZ, Bengül TOKER, Halid ÇELİKDEMİR; Van İl Koordinatörü Selma YAZLIK; Elazığ İl Koordinatörü Ceyda AKILLI; Eskişehir İl Koordinatörü Gülşah SARIKAYA; Zonguldak İl Koordinatörü Mehtap ÖZ; Hatay İl Koordinatörü Ömer BEKTAŞ; Afyon İl Koordinatörü Nursefa KESKİN ve ortağımız Sırbistan Koordinatörü Jasmina MİLİCEVİC katılarak bizleri onurlandırdılar.

Ayrıca farklı eTwinning projelerinden webinarımıza katılan Aylin AKYÜZ, Hamza EVMEZ, Muharrem BAZ, Tamer PEHLİVAN, Serya BAZ, Aysel MOLVALI, Bahar ÇELİK ve proje ortak okullarımızın müdürleri ve idarecileri bizleri destekleyerek webinarımıza katıldılar.

Projemizde bu zamana kadar yaptığımız çalışmaları proje kurucumuz Mehmet DEĞİRMENCİ sundu. Sırbistan eTwinning elçisi ve proje ortağımız Jasmina MİLİCEVİC bizleri önce Türkçe selamladı, ardından İngilizce olarak projemiz hakkında güzel duygularını iletti. Doğu'da çalışan öğretmenlerin eTwinning alanında yaşadıkları zorlukları Diyarbakır il koordinatörü Tuğçe ÇAPIK ve Van ilinden ortağımız Rumeysa CRIST dile getirdi. Özel eğitimli öğrencilerin bu platformda yer bulmalarının çok zor olduğunu ama öğrencilerin gelişimlerine çok büyük katkılar sağladığından da Özel Eğitim Okulundan ortaklarımız olan Bursa'dan Fatma SEZER ve Eskişehir'den Meryem İNANÇ bahsetti. Türkiye Koordinatörümüz Mehmet Fatih DÖĞER bizleri can kulağı ile dinledi ve bizlere tavsiyelerde bulundu.

Proje ortaklarımızdan Romanya'dan Lacromiara Fira ve Portekiz'den Marina Hussein'de katıldıklarından dolayı projedeki İngilizce öğretmenlerimiz anlık tercüme yaparak toplantının gidişatı hakkında bilgilendirme yaptılar.

Technolang Projemiz; öğrencilerimizin 21.yüzyıla ve hızla değişen teknolojiye uyum sağlamaları için onlara Teknolojinin Dili olan Kodlamayı öğretmeyi ve dijital okur yazarlıklarını artırmayı hedeflemektedir. Projemizde logo ve afiş hazırlamak da dahil olmak üzere bütün etkinlikler, eş zamanlı olarak kullanılan Web 2.0 araçları sayesinde karma takımlarla gerçekleşmektedir. Projemizde İkisi Özel Eğitim Okulu olmak üzere 9 okul Türkiye'den, Romanya, Portekiz, Sırbistan, İtalya, İspanya, Fransa, Ermenistan ve Kuzey Makedonya'dan ortaklarımızın katılımıyla da toplam 23 ortağımız bulunmaktadır. 

Webinarımıza katılarak bizleri destekleyen UDS koordinatörlerimize, misafirlerimize, okul idarecilerimize, Okul müdürümüz Gündüz KORUCU'ya,  projede aktif olarak gece gündüz çalışan proje ortaklarımıza ve öğrencilerimize katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.

 

30-11-2020